duminică, 12 decembrie 2010

Conopidă cu perişoare

Necesar

500 gr conopidă albă
300 gr carne tocată amestec
2 ouă
4 linguri de griş
1 pahar orez
1 pahar de lapte
2-3 linguri făină
smântână, vegeta, pătrunjel, margarină



Preparare

- Conopida se fragmentează în bucheţele şi se ţine în apă rece.
- Orezul se spală şi se scurge, apoi se căleşte în margarină. Treptat se adaugă vegeta şi laptele. Se copletează cu două pahare de apă şi se fierbe 6 min la foc mic şi acoperit. Se scoate la scurs şi la răcit.
- Carnea tocată se amestecă şi se adaugă ouăle, o lingură de lapte şi orezul. se omogenizează şi se adaugă vegeta şi grişul amestecând uşor.
Un vas cu apă se dă în fiert cu o linguriţă de sare. Cu mâinile ude se fac perisoarele presând uşor in căuşul palmelor şi se pun pe rând in apa clocotind, destul de repede pentru a se fierbe uniform toate perişoarele. După 10 minute sunt gata şi se scot la scurs. Zeama se pastrează la foc. Se pune la fiert la foc mic toată conopida circa 5-6 min, cât să se fiarbă fără să se fleşcăiască buchetele. Se scoate la scurs.
Sosul
O linguriţă mare de faină albă se freacă cu lapte rece şi sare. Într-o tigaie se pune la foc mic şi se adaugă din zeama de la conopidă amestecând usor. Se mai pune o lingură mare de smântână şi patrunjel când se ia de pe foc.
Se pune sosul în vas separat si se adaugă perisoarele. In farfurie se pune conopida şi peste ea se toarnă sos alb şi se adugă perişoare. Se poate servi cu mămăliguţă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu