joi, 2 decembrie 2010

Ficăţei de pasăre cu şuncă şi conopidă la capac

Necesar
500 gr ficat de pasare
200 gr sunca proaspata de porc
2 ardei grasi
2 rosii
200 gr conopida alba
2 catei de usturoi
ulei, condimente, patrunjel si marar proaspat



Preparare
Sunca se taie cuburi de aproximativ 2 cm latura si se caleste in 4-8 linguri de ulei (functie de cat de grasa e pentru ca lasa grasime) circa 5 minute la foc mic.
Ficatul bine spalat si scurs de apa se adauga peste sunca si se ameteca bine apoi se pune jumatate de pahar de apa si se acopera. Se tine la foc mic si se amesteca pana scade apa apoi se adauga doua lingurite rase de vegeta, putin patrunjel tocat si putin marar tocat, se completeaza cu inca jumatate de pahar de apa si se lasa la capac si la foc mic inca 10 minute.


Intre timp, ardeiul se taie ca si taiteii, roşiile se oparesc si se decojesc apoi se feliaza in grosime de 5-8 mm. Conopida se desprinde de tulpina in buchetele. Dupa cele 10 minute se adauga rosiile pe foc si se amesteca avand grija sa completam apa evaporata. Dupa inca 5 minute se adauga si ardeii impreuna cu conopida si se amesteca pentru omogenizare. Se tine la capac inca 5-8 minute si apoi se pune o lingura de bulion sau jumatate de pahar de suc de rosii, un praf de piper si doi catei de usturoi feliati. Se mai tine acoperit pe foc inca 3-4 minute si sa opreste focul. Se adauga patrunjel dupa gust si sare la fel.

Se serveste cu garnitura de rosii si castraveti!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu