joi, 6 ianuarie 2011

Mexicane cu paste

Foarte la moda, chiar practice, sunt diversele amestecuri de legume congelate care au invadat piata de alimente din Romania. Preferatele mele sunt amestecurile de legume mexicane, care contin in general mazare, porumb, carfoti, ardei gras, gogosari, morcovi, cartofi si care sunt foarte aromate.


Pe baza unor astfel de pungi congelate, am preparat diverse variante de mancaruri usoare, pentru seara. Mancarea este relativ simplu de preparat, timpul alocat nu depaseste 30 de minute si este nutritiva, gustoasa si aromata.



Varianta cu paste si ciocanele de pui



  • In apa rece cu sare se fierb circa 20 min., la foc potrivit, bucatile de pui. Catre final, se aduga o libgurita de vegeta.
  • Intr-o tigaie, se pune un cubulet de margarina la incins si in el se caleste 3-5 min compozitia din punga de amestec. Se toarna deasupra  doua cani din zeama de la pui si o mana de paste preferate. Eu folosesc modelul Pana, si se fierb circa 12 min, la foc potrivit si acoperit, amestecand mereu. 
  • Se stinge flacara si se mai lasa 2-4 min ca pastele sa absoarba lichid, apoi se strecoara si se muta in alt vas de pastrare.
  • Carnea se caleste usor in ulei sau la grill pana face crusta si se pune peste legume. Se presara patrunjel verde. 

Se serveste calda, asortata cu acritura (castaveciori, gogosari, conopida).


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu