vineri, 14 ianuarie 2011

Paste cu carne si ardei a la Prognosis


Necesar

  • 1 punga paste tip pana
  • 4-5 foi de placinta din comert
  • 1/2 jk carne tocata amestec vita-porc
  • 4-5 ardei gras
  • 200 gr branza uscata de vaca
  • 3 oua
  • 1 cartof sau 3 linguri piure cartofi
  • 2 linguri mari de faina
  • 2 pahare de lapte
  • 3 lingurite vegeta
  • patrunjel verde
  • nitel pesmet




Preparare
Pregatirea componentelor



  • Carnea tocata se da cu sare si se caleste in putin ulei cca. 10 min. amestecand usor la foc mic.
  • Ardeiul tocat fidea se adauga peste carnea tocata la calit pe la mijlocul timpului. Se adauga o lingurita vegeta. Amestecul se scoate la scurs.
  • In paralel, intr-un vas se pune circa un litru de apa cu o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot, se varsa plicul de paste tot odata, amestecand imediat ca sa nu se lipeasca intre ele. Se fierb la foc potrivit amestecand mereu, timpul scris pe plicul de paste. Se scot la scurs si racit.
  • Faina se mesteca cu o lingurita vegeta si cu praful de piure. (In cazul in care se foloseste un cartof, acesta se fierbe in apa cu sare 15 min si apoi se piseaza pentru pasteurizare cu doua linguri de lapte cald). 
  • Laptele rece se adauga cate putin peste conbinatia de faina si se omogenizeaza amestecand usor ca sa nu faca cocoloase. Se lasa la rece pana terminam restul de preparari.
  • Intr-un castron, ouale se bat bine. Se adauga o lingurita de vegeta, jumatate din branza pisata marunt sau rasa si un rand de patrunjel tocat marunt. Se adauga jumate pahar lapte rece.
  • Branza se farama la furculita sau se rade marunt.
  • Cuptorul de aragaz se porneste pentru incalzire.

Combinarea finala pentru cuptor



  • Intr-o tava zmaltuita se ung peretii si fundul cu ulei sau margarina si se tapeaza cu pesmet.
  • Foile de placinta se aseaza astfel incat sa fie la final pliate peste compozitie.
  • Se toarna compozitia de carne si se intinde in tava.
  • Se adauga pastele racite si se amesteca usor cu carnea pentru intrepatrundere usoara.
  • Se toarna amestecul sos de faina cu cartof peste toata compozitia. Se misca tava astfel incat sa patrunda sosul peste tot. Daca nu s-a acoperit complet, se mai adauga nitel lapte rece.
  • Se adauga restul de branza rasa sau sfaramata si se intinde peste tot.
  • Se acopera cu marginile ramase ale foii de placinta.
  • Se toarna si se intinde peste tot amestecul de oua batute.
  • Se da la cuptor, la foc potrivit circa 20 min si apoi se reduce focul la minim si se mai lasa 10 minute ca sa se rumeneasca la suprafata.


Se scoate  numai dupa ce cuptorul s-a racit ca sa nu se lase. Se servesc fie calde, cu smantana, fie reci, taiate feliute si cu smantana sau iaurt de oaie. Gustul este inconfundabila, mare pacat ca pe site nu se poate simti aroma.


Pofta buna!





Un comentariu:

  1. Nu e bine ca puneti aditivi (vegeta) mai bine incercati niste busuioc, atunci sa vedeti un gust deosebit

    RăspundețiȘtergere