- 30-40 frunze de stevie
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia rosu
- 4-5 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 cescuta de orez
- condimente
- piept de cocos
- o lingura de bulion
Pregatire
- stevia se spala bine cu apa calda si se lasa la scurs
- se pune apa la fiert intr-o oala mare
- cand apa da in clocot, se scufunda frunzele de stevie si se scot dupa un minut in apa rece
- se curata fiecare frunza astfel incat sa se extraga tija de pe mijlocul frunzei, carnea acesteaia se pune intru-n vas la scurs
- dovlecelul de curata de coaja si se taie cubulete
- ardeiul se taie rondele
- ceapa se taie in bucatele de cca. un cm.
- orezul se spala cu apa rece si se lasa la scurs
- pieptul de cocos se fierbe circa 3 ore la foc potrivit impreuna cu o lingura de sare si busuioc pentru aromare
- stevia scursa si racita se taie fasii de circa 3 cm.
Preparare
- in putin ulei ceapa se caleste impreuna cu usturoiul si se presara cu condimentele preferate
- se adauga ardeiul si se mai caleste un minut pentrua dezvolta aromele
- se stinge cu un polonic de zeama de cocos si se adauga la foc mic dovlecelul
- dupa 10 minute se adauga orezul si se mai tine pe foc mic inca 10 minute amestecand mereu ca sa nu se prinda si adaugand din zeama de cocos
- la final se adauga patrunjel, o lingura de bulion, piper si se drege cu sare
- pieptul de curcan se rumeneste cateva minute la cuptor
Se servesc impreuna, calde. Recomand asezonarea cu sfecla rosie murata si putin hrean!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu