vineri, 14 ianuarie 2011

Ficatei de pasare si cuiburi de mamaliguta a la Prognosis

Necesar

  • o cantarola ficat de pasare
  • 2 morcovi
  • 1 albitura
  • 4 ardei grasi
  • 2 dovlecei
  • 3 catei usturoi incoltit
  • cateva feliute de sfecla rosie murata
  • patrunjel, vegeta, sare, ulei de masline



Prajitura din cozonac reconditionat

Multe gospodine se confrunta cu problema cozonacilor de sarbatori, care nu se consuma asa cum ar fi dorit si raman sa se usuce prin camara. Chiar daca se pastreaza la rece sau in pungi, prea-plinul de sarbatori face ca acestia sa nu fie apreciati la justa lor valoare si munca bucatareselor in prepararea cozonacilor provoaca dezamagire pentru acestea prin neconsumarea lor. 


Pentru rezolvarea acestei probleme, chiar si in spiritul economiei, va propun trasformarea cozonacului intr-un desert pentru care se vor bate toti cei din casa. Reteta este simpla si usor de rezolvat.

Necesar
pentru 4 felii de prajitura

  • 1 cozonac vechi dar nu expirat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 pahar apa clocotita
  • esenta de rom
  • frisca proaspata sau la tub
  • coaja de portocala
  • o bucata ciocolata tare, fara crema

Paste cu carne si ardei a la Prognosis


Necesar

  • 1 punga paste tip pana
  • 4-5 foi de placinta din comert
  • 1/2 jk carne tocata amestec vita-porc
  • 4-5 ardei gras
  • 200 gr branza uscata de vaca
  • 3 oua
  • 1 cartof sau 3 linguri piure cartofi
  • 2 linguri mari de faina
  • 2 pahare de lapte
  • 3 lingurite vegeta
  • patrunjel verde
  • nitel pesmet


joi, 6 ianuarie 2011

Coltunasi cu mexicane

Varianta cu produse congelate la plic


In seria de retete preparate pe baza de amestecuri congelate de legume, va prezint in continuare o alta inventie culinara. Baza este un plic de mexicane cu porumb si un plic de coltunasi cu branza.
Extrem de usor si de rapid de preparat, foarte util gospodinelor care stau prost cu timpul, dar care tin la a-si surprinde partenerii si familia cu mancaruri reusite si gustoase.


Necesar

  • 1 plic coltunasi cu branza
  • 1 plic mexicane gongelate (mazare cu porumb si gogosari)
  • 100 gr orez mexican (bob lung)
  • 1 cubulet unt sau margarina


Mexicane cu paste

Foarte la moda, chiar practice, sunt diversele amestecuri de legume congelate care au invadat piata de alimente din Romania. Preferatele mele sunt amestecurile de legume mexicane, care contin in general mazare, porumb, carfoti, ardei gras, gogosari, morcovi, cartofi si care sunt foarte aromate.


Pe baza unor astfel de pungi congelate, am preparat diverse variante de mancaruri usoare, pentru seara. Mancarea este relativ simplu de preparat, timpul alocat nu depaseste 30 de minute si este nutritiva, gustoasa si aromata.

duminică, 2 ianuarie 2011

Oua umplute cu telina

Dupa reteta Telina a la Prognosis, se prepara amestecul in functie de cate oua doriti sa pregatiti pentru musafirii dvs.
Jumatatile de oua se umplu cu acea compozitie si se decoreaza dupa imaginatie.

Pofta buna!

Telina a la Prognosis

Inca un rasfat culinar pentru musafirii de revelion

Necesar

  • 1 telina mare
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 4 oua
  • 1 lingura mustar dulce
  • 1 felie de lamaie + coaja
  • 120 gr ulei de masline
  • 50 gr. smantana buna
  • masline, rosii si patrunjel pentru decor


Friptura a la Prognosis

Cu ce mi-am rasfatat musafirii de revelion

Necesar

  • Carne de porc feliata
  • 1 telina mica
  • 1 dovlecel
  • 1 gutuie coapta
  • 2 ardei grasi
  • 1 rosie
  • 1 borcan ciuperci feliate
  • 10 masline
  • 1litru vin rosu demisec
  • dafin, piper, ienibahar, patrunjel,
  • marar, lamaie, usturoi, o lingurita zahar.