marți, 20 decembrie 2011

Nalangâte

          Esenţa mea de dobrogean get-beget începe să se regăsească în mâncărurile mele. Îmi amintesc cu mare drag şi cu mare poftă de bunăciunile pe care bunica mea, bulgăroaică din Cadrilater, măritată la Babadag, le prepara în copilăria mea. Pofta mea cea mai mare era pentru dulcile şi aromatele nalangâte, în fapt nişte gogoşi specifice Dobrogei.
Reţeta este destul de veche, simplu şi rapid de realizat.

NECESAR
  • 1 iaurt (300 g), 
  • 2 ouă,
  • 2 linguri de zahăr, 
  • bicarbonat de sodiu (1 linguriţă), 
  • esenţă de lămâie sau vanilie. 
  • 12 linguri făină

marți, 13 decembrie 2011

Ciuperci la cuptor a la Prognosis

     Reteta preparata de mine dupa ce am trecut in revista preparatele de gen de pe net. Am combinat si am obtinut ceva inedit si pe gustul sotiei, mare amatoare de ciupercarii.
 
Ingrediente
1 kg. ciuperci albe
100 g branza vaca
10 g zahar
4 oua
1 vf de cutit piper alb
sare, patrunjel, marar
iaurt sau smantana