vineri, 8 februarie 2013

Cremvuşti cu... viermişori

Este cunoscută apetenţa unor gurmanzi către mâncărurile exotice. Pe tema asta mi-am  permis câteva variaţiuni cu materiale aflate la îndemâna oricărui bucătar, nu neparat exotic!

NECESAR

  • 3-4 cremvusti de pui
  • jumatate punga de spaghete bune
  • doua felii de paine
  • doua felii sunca sau slanina afumata
  • doua linguri untdelemn
  • un cubulet unt (50 gr)
  • o lingura de sare
  • putin iaurt sau smantana (ori sos rosu de tomate)
  • o felie de branza telemea
  • nitica pasiune si rabdare, putin chef de joaca




PREPARARE


  • Cremvustii se taie felioare mai subtiri sau mai groase, dupa cum tin ei mai bine la fiert (se face un test in prealabil)
  • Spaghetele se rup la jumatate. Cate 3-5-7 fire, se introduc prin feliile de crevusti si se depoziteaza in castron
  • Sunca se taie feliute sau cubulete si se pun la fiert in 2 litri de apa impreuna cu sarea. Cand apa a dat in clocot se pun bucatile de cremvusti trase in teapa de spaghete si se amesteca usor timpul necesar de fierbere inscris pe pachet.
  • Se scurg de apa si se pun intr-un vas impreuna cu cubuletul de unt si se acopera. 
  • Intre timp, ati faramat painea si ati incins cele doua linguri de ulei intr-o tigaita mica. La foc mic se perpelesc farimiturile pana capata culoarea maronie-aramie. 
  • Impreuna cu untdelemnul (care este deja absorbit de firimituri), se toarna fierbinte peste paste si se amesteca abia acum.
  • Se adauga branza rasa daca e mai tare, sau pisata la furculita daca este mai moale.

Se servesc calde cu iaurt sau smantana ori cu sos de tomate! Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu