joi, 9 iunie 2016

CRÈME DE LA CRÈME


INGREDIENTE
Blat: 200 g faina, 200 g zahar, 200 g unt, 4 oua, 3 linguri cu varf de cacao, 1 lingura praf de copt, 1 praf de sare, 3 linguri de lapte.
Crema: 400 ml lapte, 1 plic budinca de vanilie, 200 ml smantana pentru frisca cu peste 30% grasime, 1 lingurita amidon de porumb, 3 linguri de zahar, esenta vanilie.
Glazura: 250 g ciocolata, 2 linguri ulei Spornic La Toate, fructe proaspete.
Pasul 1. Blatul.
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana obtineti o crema matasoasa. Adaugati laptele, omogenizati si completati cu ouale – unul cate unul – amestecand foarte bine dupa fiecare. In crema obtinuta se presara treptat faina, praful de copt si pudra de cacao. Amestecati usor, lejer, cu miscari verticale, ca sa pastrati compozitia pufoasa.
Transferati aluatul intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C si lasati vreme de 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Pasul 2. Crema.
Intr-un castronel, amestecati 4 linguri de lapte cu pudra de budinca, pana se incorporeaza frumos, fara cocoloase. Restul laptelui il puneti pe foc si-l indulciti cu zaharul si esenta de vanilie. Cand se infierbanta, turnati budinca si amestecati constant, pana se transforma intr-o crema cu personalitate. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Intre timp, bateti frisca pana se ingroasa si adaugati amidonul, zaharul si esenta de vanilie. Adaugati frisca in budinca rece si omogenizati. Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul de prajitura RECE si se niveleaza.

Pasul 3. Glazura.
Topiti ciocolata impreuna cu cele doua linguri de ulei si glazurati prajitura. Se decoreaza cu sferturi de capsuna, zmeura si afine proaspete. O lasati sa se raceasca, apoi o uitat in frigider pentru cateva ore. Se taie abia dupa ce e rece complet, cu un cutit ascutit, cu lama incalzita in apa fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu