joi, 9 iunie 2016

Piept de pui umplut cu branza si invelit in bacon

Ingrediente:
 2 buc piept de pui dezosat, 8-10 felii bacon, 125 g branza feta sau branza de capra, 50 ml ulei Spornic Premium, 2 legaturi ceapa verde, sare, piper.
Taiati cele 2 bucati de piept de pui in jumatate, pe lung, pe partea cea mai subtire ca sa obtineti 4 portii .
In fiecare bucata de carne se cresteaza un “buzunar” pe orizontala cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Aici veti pune compozitia de branza. Condimentati puiul si lasati-l la temperatura camerei pana ispraviti umplutura.
Branza se marunteste cu o furculita, se marunteste ceapa verde si se amesteca. Daca aveti ganduri legate de spanac, usturoi verde sau alte verdeturi de sezon, le puteti incorpora fara probleme. Umpleti fiecare piept de pui cu branza si inchideti cat puteti “buzunarul”. Luati 2-3 felii de bacon si inveliti puiul cu ele astfel incat sa sigilati cat mai bine branza din interior. Folositi scobitori ca sa patrundeti prin pui si prin feliile de bacon si sa le fixati in jurul carnii.
Incingeti o tigaie cu maner termorezistent si turnati uleiul Premium – singurul care rezista cu adevarat temperaturilor ridicate, pe testate. Transferati cu grija operele culinare in uleiul incins si rumeniti-le pe ambele parti vreme de cateva minute. In acest timp, preincalziti cuptorul la 180°C. Cand carnea e aurie si branza a inceput sa se topeasca, transferati tigaia in cuptor pentru 15-20 minute. Cine n-are tigaie de pus in cuptor poate sa transfere puiul intr-un vas termorezistent.  Cand serviti, scoateti-i scobitorile si asezati-l langa cartofi prajiti ca la carte si o salata verde cu rosii cherry. Si un vin rosu sa desavarseasca ospatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu